...Σκέψεις και συναισθήματα, κέρασμα στον ταξιδιώτη...

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Rock αναμνήσεις

Ένα απ' τα αγαπημένα μου Rock σχήματα...κι οχήματα για μουσικά ταξίδια... είν οι Led Zeppelin.
Άκουσμα απ' τον μακαρίτη τον αδερφό μου, που η μεγάλη του αδυναμία για την εν λόγω μπάντα, τον ώθησε στο να "χτυπήσει" το πρώτο του tattoo στο δεξί μπράτσο. Διάλεξε τον Έκπτωτο Άγγελο απ' το εξώφυλλο του δίσκου τους...
Κάτι που τον έκφραζε, αφού  έτσι ένιωθε κι ο ίδιος, ένας Έκπτωτος Άγγελος...!

Μιας κι ο Jiovanni, όπως συνήθιζα να τον φωνάζω, κατοικεί πια σε άλλους γαλαξίες κι ένεκα της χθεσινής του Ονομαστικής εορτής...θα κάνω ένα αφιέρωμα στην αγαπημένη μας μπάντα...


  Led Zeppelin 
Past members: 
Jimmy Page, John Paul Jones
Robert Plant, John Bonham



Οι Led Zeppelin (Ελληνικά: Λεντ Ζέπελιν) ήταν Αγγλικό ροκ συγκρότημα, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή στην ιστορία της μουσικής . Αναδύθηκαν στα τέλη του '60 μέσα από τη βρετανική blues σκηνή και αποτελούν την εξέλιξη των Yardbirds.

Αρχικά ονομάζονταν New Yardbirds το 1968 (αλλά για πολύ λίγο) και μετά μετονομάστηκαν σε Led Zeppelin. Αποτελούνταν από τέσσερα μέλη: Τον Τζίμι Πέιτζ (κιθάρα,μαντολίνο, θερεμίν), τον Ρόμπερτ Πλαντ (τραγούδι, φυσαρμόνικα), τον Τζον Πωλ Τζόουνς (μπάσο, πλήκτρα, μαντολίνο, φλογέρα ) και τον Τζον Μπόναμ (τύμπανα).

Θεωρούνται πρωτοπόροι στην δημιουργία νεότερων ειδών μουσικής, όπως το χέβι μέταλ και το χαρντ ροκ (που κυριάρχησαν τις δεκαετίες του '70 και του '80) και η μουσική τους είχε επιρροές από άλλα είδη, όπως η σόουλ, τα μπλουζ και το ροκαμπίλι.

Το 1980 και μετά τον τραγικό θάνατο του Τζον Μπόναμ, τα υπόλοιπα μέλη αποφάσισαν να διαλύσουν το συγκρότημα γιατί δεν ήθελαν να αλλοιωθεί το αρχικό τους σχήμα.


Στις 11 Δεκεμβρίου 2007 εμφανίστηκαν για πρώτη φορά έπειτα από 19 χρόνια, σε μοναδική συναυλία στην αρένα Ο2 του Λονδίνου, ενώπιον 20.000 θαυμαστών τους. Ήταν η επίσημα τελευταία τους συναυλία,και στη θέση Μπόναμ έπαιξε ο γιός του, Τζέισον...!


Δισκογραφία

Led Zeppelin (1969)
Led Zeppelin II (1969)
Led Zeppelin III (1970)
Led Zeppelin IV (1971)
Houses of the Holy (1973)
Physical Graffiti (1975)
Presence (1976)
In Through the Out Door (1979)
Coda (1982)

Και τ' αγαπημένο κομμάτι του Jiovanni απ' τον δίσκο: Led Zeppelin II
R.I.P. Jiovanni...miss you bro...!
Μακάρι να περνάς καλά εκεί πάνω ρε μούτρο...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λογότυπο Αστραπής

zwani.com myspace graphic comments
Πατώντας

Εδώ

Θα λάβετε το λογότυπό μου
στο BLOG σας
Αστραπή