...Σκέψεις και συναισθήματα, κέρασμα στον ταξιδιώτη...

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

"Les guignols de l'info" (οι Καραγκιόζηδες των ειδήσεων)

Με ένα νέο καυστικό βίντεο επανήλθε η σατιρική γαλλική εκπομπή «Λε Γκινιόλ». Ο Νικολά Σαρκοζί, ο Μπαρακ Ομπάμα και ο Γιώργος Παπανδρέου κάνουν κόντρες για το ποιος πήρε τα πιο σκληρά μέτρα, την ώρα της ομαδικής... ψυχοθεραπείας.

«Και τώρα τα οικονομικά. Το θέμα μας είναι το ΑΑΑ το οποίο έχει μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας»,λέει αρχικά ο Σταλόνε, ο ψυχαναλυτής στην ομαδική θεραπεία που εμφανίζονται να παίρνουν μέρος οι ηγέτες.

«Προτείνω να αρχίσουμε την ομάδα συζήτησης επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή μας. Όλοι μαζί επαναλαμβάνουν τους κανόνες που τους κρατάνε στο παιχνίδι», λέει ο ψυχαναλυτής και αρχίζουν όλοι μαζί να λένε: «Αναγνωρίζω το πρόβλημά μου με το χρέος, δεν εφαρμόζω κανένα κοινωνικό μέτρο ώστε να διατηρήσω ή να ανακτήσω το ΑΑΑ».



Ο ψυχαναλυτής Σταλόνε αξιολογεί τους… ασθενείς του, ανάλογα με το ποιος πήρε τα σκληρότερα μέτρα. Έτσι, σε άλλους χαρίζει το τριπλό Α της πιστοληπτικής ικανότητας και σε άλλους όχι.

«Ωραία. Ποιος θέλει να αρχίσει; Νικολά;», λέει απευθυνόμενος στον Σαρκοζί ο Σταλόνε, μετά τα προκαταρκτικά. «Εντάξει λοιπόν. Γεια σε όλους», λέει αυτός. «Γεια σου Νικολά», απαντούν οι ηγέτες.

«Είμαι χαρούμενος. Αυτή την εβδομάδα δεν έκανα τίποτα κοινωνικό, απέλυσα 2.000 δημόσιους υπαλλήλους, μείωσα τον προϋπολογισμό της κοινωνικής πρόνοιας και φορολόγησα τα αναψυκτικά, το αγαπημένο ποτό των φτωχών», λέει το καρτούν του γάλλου προέδρου.

«Μπράβο Νικολά. Αξίζεις το ΑΑΑ, κάτι το οποίο δεν ισχύει με τον Μπαράκ ο οποίος δεν μπορεί να κρατηθεί και θέλει να μας μιλήσει», απαντά αμέσως ο ψυχαναλυτής, δίνοντάς τον λόγο στον αμερικανό πρόεδρο. «Καλά δεν τα κατάφερα; Είπα απλώς να φτιάξω μια γ…. κοινωνική ασφάλιση, μια τόση δα όμως. Δεν θα το ξανακάνω. Άντε χαλάρωσε φίλε μου. Επέστρεψε μου το ΑΑΑ», απαντά το καρτούν του Ομπάμα.

Ο ψυχαναλυτής Σταλόνε όμως δεν χαρίζεται. Θα επιστρέψει το τριπλό Α στον Ομπάμα μόνο εάν παραδειγματιστεί από τον... Γιώργο Παπανδρέου. «Θα το σκεφτούμε αν κάνεις τις ίδιες προσπάθειες με τον Τζορτζ. Ο Τζορτζ έχει ρουφήξει το αίμα των συμπατριωτών του ενώ ακόμα και με CCC συνεχίζει μια προσπάθεια με αξιοπρέπεια», σχολιάζει ο Στανόλε.

Όσο για το τι είπε ο Τζορτζ στο συγκεκριμένο καρτούν, αποσπώντας τα... εύσημα του ψυχαναλυτή; «Προσπαθώ. Και εφόσον έχω ήδη κόψει μισθούς, συντάξεις, άδειες και έχω φορολογήσει συγκοινωνίες, υγεία, ενέργεια και τρόφιμα, αποφάσισα πλέον να φορολογήσω τους νεκρούς και τα παιδιά»...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λογότυπο Αστραπής

zwani.com myspace graphic comments
Πατώντας

Εδώ

Θα λάβετε το λογότυπό μου
στο BLOG σας
Αστραπή